Eklerki i ptysie – najmodniejsze ciastka w Paryżu

Paryż miasto mody, również cukierniczej. Ptysiowe szaleństwo zaczęło się rok temu i trwa w najlepsze.
image
Jednak w tym sezonie to eklerki wysuwają się na prowadzenie. A w Paryżu eklerka to nie wciąż to samo ptysiowe ciastko wypełnione lepszą lub gorsza bitą śmietaną i ozdobione czekolada. Eklerkowy mistrz, Christophe Adam, pod skromną nazwą L’Eclair de Genie serwuje eklerki piękne jak marzenie i smaczne jak nigdy do tej pory.
image
Z kremem z marakui i malinami, z mascarpone na słonym maśle, albo z kremem z irańskich pistacji zaklętym w imbirowo – pomarańczowym ciastku suto ozdobionym truskawkami… Pamięta się je długo i to nie tylko dlatego, że kosztują 5-6 euro za sztukę.

Dodaj komentarz

Możesz użyć HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>